Wie zijn wij

Dirigente

Anne Halffman volgde zangles bij de Amerikaanse docente Annafield Walker, en beëindigde haar studies bij Rachel Fabri. Reeds vanaf de beginjaren dirigeert zij het koor Cantabile. Ook in de sector van de amateurkoren engageert Anne zich bij de koepelorganisatie Koor&Stem vzw waar zij onder andere voorzitter is van de provinciale afdeling Antwerpen. Hier ligt haar aandacht op ontmoeting, verbinding en een duurzame inzet van middelen binnen en tussen koren. Verder deelt zij haar ervaringen bij Koor&Stem vzw waar zij adviezen formuleert in verband met beleidsplanning, vrijwilligerswerking en ondernemerschap.

Dirigent zijn bij Cantabile maakt deel uit van mijn leven. Ik wil deze groep vrienden en muziekliefhebbers zoveel mogelijk kansen geven om hun hobby te beoefenen. Ik houd hierin graag rekening met de meningen van koorleden en stel een goede muzikale ondersteuning van professionele coaches en begeleiders voorop.

Bestuur


Sinds de beginjaren geeft Luc Leblanc gedaante aan de voorzitter van Cantabile Hove. Samen met zijn echtgenote, Anne Halffman, engageert hij zich voor het koor op verscheidene manieren. Zo heeft hij steeds aandacht voor de muzikale toekomst met daarbij nieuwe projecten of koorhappenings. Naast het muzikale aspect van onze vereniging, houdt hij ook van het stevig Bourgondische karakter van het koor. Hij is altijd bezorgd om zijn schaapjes (de koorleden) en geniet ervan wanneer iedereen zich blij en gelukkig voelt als ze samen zijn. De aanwezigheid van de koorleden op repetities en uitvoeringen is dan ook hun tegenprestatie.


Vaste begeleiding


Als laureaat van verschillende internationale wedstrijden zoals “Machida Piano Wedstrijd”, “Benelux Jonge Virtuozen Wedstrijd”, “Internationale EPTA-wedstrijd voor pianoduo”, de “Internationale Emmanuel Durlet Wedstrijd voor Piano”, “Internationale Pianowedstrijd Vila de Capdepera” concerteert Kiyotaka op vooraanstaande podia in België zoals Bozar in Brussel, De Singel in Antwerpen, De Bijloke in Gent en Concertgebouw in Brugge. Hij gaf gastoptredens tijdens de “International Chopin Festival” in Gent en het galaconcert voor de Koning Boudewijnstichting in aanwezigheid van Prins Filip en Prinses Mathilde. Hij concerteerde als solist met diverse orkesten o.a. het Nationaal Orkest van België, het Hermes Ensemble, het Concert Festival Orchestre en het Symfonisch Orkest van het Koninklijk Vlaams Conservatorium van Antwerpen. Zijn Cd-opnames en liveconcerten worden regelmatig op Radio in België, Duitsland en Japan uitgezonden. Naast zijn solo en kamermuziek activiteiten werkt Kiyotaka ook in combinatie met andere kunstvormen en kunstenaren zoals acteur Dimitri Leue, beeldend kunstenaar Koen Brucke en journalist Marc Van de Looverbosch. Kiyotaka is sinds 2008 verbonden aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen als pianist-begeleider.


Polina begint haar muzikale opleiding op de leeftijd van vijf jaar en was zeven jaar toen zij de tweede prijs in een Russische concours won. Haar eerste solorecital gaf ze in Volgograd/Rusland op haar achtste. In 1998 werd Polina laureaat van de nationale wedstrijd “Nieuwe namen”. Zij studeerde af aan het “Kunstinstituut” te Volgograd met de ‘Grootste Onderscheiding’ in 2000. Zij trad op met het Volgograd Academisch Symfonisch Orkest. Zij speelde in Tsjechië op het festival “The days of Slavic Culture” waar zij het diploma ‘Beste vertolking van het werk van J.S.Bach’ kreeg. Sinds 2002 studeerde ze aan het Koninklijk Vlaams Conservatorium van Antwerpen bij Eliane Rodrigues. In 2006 behaalde ze haar diploma ‘Meester in Muziek’. In 2008 behaalde ze het diploma ‘Postgraduaat Concertsolist’ aan het Koninklijk Vlaams Conservatorium van Antwerpen met ‘Grote onderscheiding’.

Koorlid in de kijker

Eén maand lang staat er telkens één koorlid in de kijker. Deze persoon krijgt vier vragen voorgeschoteld van een ander koorlid en verzint op zijn of haar beurt nieuwe vragen voor het volgende interview. Deze maand is Luc Leblanc (bas) het koorlid in de kijker. Hij ontsnapte niet aan het spervuur van vragen van Suzanne Clerckx.


Toen ik onderstaande vragen van mijn voorganger doorkreeg, moest ik toch evengoed nadenken. Ik vind deze vragen zo niet meteen eenvoudig… Maar zie…

1/ Vul aan:

– Ik werk … graag aan grote uitdagingen… Laten we zeggen dat ik daardoor veel te hard werk. Ik ben steeds bezig, meestal achter de PC… ofwel (meestal) voor mijn werkgever en mijn klanten ofwel als vrijwilliger voor onze VZW Parochiale Werken.
– Ik ben geen krak in …
 Oh neen, zeker niet. Maar ik houd wel van perfectie en misschien is dan wat ik doe, nog zo slecht niet. Enfin, de vrienden weten me wel te vinden om te klussen of een probleem op te lossen en dat doe ik dan erg graag. Kijk maar Cantabile Technics. Daar deden we toch mooie dingen mee, toch?
– Ik heb een hekel aan … 
Oeps, heel wat dingen. Ik heb bvb niet graag als mijn vrienden in de miserie zitten. Als ze me dat laten weten, zal ik wel trachten te helpen? Ik heb ook een hekel aan Chinese vrijwilligheid. Ik plan graag de dingen die ik doe. Dan kan ik me daarop voorbereiden en of instellen. Dat zal wel een autistisch trekje zijn zeker?
– Ik eet … 
bijna alles. Geen insecten bvb. Heb ik ook nog niet geprobeerd. Maar ik ben niet bang om dingen uit te proberen. Wel integendeel. Anne zegt altijd, als het hem niet smaakt, pakt hij er flink wat mosterd bij… En eigenlijk eet ik wel veel mosterd, maar dat is dan omdat ik graag mosterd lust. Ik lust ook erg graag olijven, rauwe oesters met peper en citroen (dan geen mosterd)…
– Ik kijk … 
haast nooit naar de TV, tenzij ik uitgeput in de zetel lig en dan maximaal voor drie minuten. Ik kijk graag naar mooie vrouwen (enkel kijken he), naar mooie auto’s en vanop de fiets naar de mooie natuur… Ik heb ogen gekregen om mee te kijken, toch en gelukkig kan ik heel erg ver heel nauwkeurig kijken. Haast op een “bionische” manier, dus kijk maar uit…
– Ik voel … 
me goed als ik bij jullie ben. Ik kom graag onder de mensen, daarom heb ik ook de hobby’s die ik heb. Ik voel me minder goed op’t werk of als ik bij de dokter of tandarts ben, maar voor de rest gaat alles goed met me…
– Ik koop … 
Mmm dat weet ik niet zo goed. Eigenlijk heb ik alles wat ik wil. Mijn vrouwtje voorop. Weet je wat ik nog wil? Een nieuw tuinhuis. In steen en met een pannendak, een deur links naar de kippen en een garagepoort vooraan. Ik zit alleen te twijfelen of ik dat tuinhuis zelf bouw. Of dat ik dat laat bouwen. Misschien met Cantabile Technics?
– Ik hecht veel belang aan … 
Vriendschap! Genegenheid! Liefde! Muziek! Een tevreden vriend! Plezier maken! Fietsen met de vrienden! Uitstappen maken met groepen mensen (zoals de fiets vierdaagse)

2/ Als een man kon binnendringen in het vrouwelijk brein, wat denk je dat hem het meest zal verbazen?

Dat kan ik me zelfs niet voorstellen. Ik moet eerlijk toegeven dat ik “de vrouw” vaak niet versta, maar dat zal wel aan mezelf liggen.

3/ Indien je op een onbewoond eiland zou terecht komen, welke muziek zou je dan absoluut bij je willen hebben?

Bach! Rustgevend en toch blijvend de aandacht trekken om dat Bach zo’n grote bogen in z’n muziek heeft zitten. De harmonie en het ritme zijn zo uitgewerkt… En ik zou dan de kans krijgen om veel meer van Hem te zingen… (Van Bach bedoel ik he)

4/ Als je door de tijd terug kon reizen, welk advies zou je jezelf geven?

Rustig blijven en vooral de ervaring gebruiken die ik nu heb, zonder te verraden dat ik uit de toekomst kom. Dat laatste zal het moeilijkste zijn.

Alles hang ervan af hoever je me terugstuurt:

Naar de Middeleeuwen? Leer omgaan met een sabel en een revolver. Ga de zwaksten helpen…

Naar 1900? Ontwerp de lamp en geef licht aan iedereen!

30 jaar terug? Kies voor een vrouw die Anne heet en heb twee kinderen. Kies voor muziek als leidraad in de opvoeding. Werk hard en help zoveel mogelijk mensen. Doe vooral niet aan politiek! Ik denk namelijk dat dit niet goed is voor de gezondheid. ’t Is beter om een Duveltje te drinken en dat ga ik nu doen…

 

Dankjewel Luc voor je eerlijke en leuke antwoorden!

Suzanne Clerckx

Type and hit enter