Wie zijn wij

Dirigente

Anne Halffman volgde zangles bij de Amerikaanse docente Annafield Walker, en beëindigde haar studies bij Rachel Fabri. Reeds vanaf de beginjaren dirigeert zij het koor Cantabile. Ook in de sector van de amateurkoren engageert Anne zich bij de koepelorganisatie Koor&Stem vzw waar zij onder andere voorzitter is van de provinciale afdeling Antwerpen. Hier ligt haar aandacht op ontmoeting, verbinding en een duurzame inzet van middelen binnen en tussen koren. Verder deelt zij haar ervaringen bij Koor&Stem vzw waar zij adviezen formuleert in verband met beleidsplanning, vrijwilligerswerking en ondernemerschap.

Dirigent zijn bij Cantabile maakt deel uit van mijn leven. Ik wil deze groep vrienden en muziekliefhebbers zoveel mogelijk kansen geven om hun hobby te beoefenen. Ik houd hierin graag rekening met de meningen van koorleden en stel een goede muzikale ondersteuning van professionele coaches en begeleiders voorop.

Bestuur


Sinds de beginjaren geeft Luc Leblanc gedaante aan de voorzitter van Cantabile Hove. Samen met zijn echtgenote, Anne Halffman, engageert hij zich voor het koor op verscheidene manieren. Zo heeft hij steeds aandacht voor de muzikale toekomst met daarbij nieuwe projecten of koorhappenings. Naast het muzikale aspect van onze vereniging, houdt hij ook van het stevig Bourgondische karakter van het koor. Hij is altijd bezorgd om zijn schaapjes (de koorleden) en geniet ervan wanneer iedereen zich blij en gelukkig voelt als ze samen zijn. De aanwezigheid van de koorleden op repetities en uitvoeringen is dan ook hun tegenprestatie.


Vaste begeleiding


Als laureaat van verschillende internationale wedstrijden zoals “Machida Piano Wedstrijd”, “Benelux Jonge Virtuozen Wedstrijd”, “Internationale EPTA-wedstrijd voor pianoduo”, de “Internationale Emmanuel Durlet Wedstrijd voor Piano”, “Internationale Pianowedstrijd Vila de Capdepera” concerteert Kiyotaka op vooraanstaande podia in België zoals Bozar in Brussel, De Singel in Antwerpen, De Bijloke in Gent en Concertgebouw in Brugge. Hij gaf gastoptredens tijdens de “International Chopin Festival” in Gent en het galaconcert voor de Koning Boudewijnstichting in aanwezigheid van Prins Filip en Prinses Mathilde. Hij concerteerde als solist met diverse orkesten o.a. het Nationaal Orkest van België, het Hermes Ensemble, het Concert Festival Orchestre en het Symfonisch Orkest van het Koninklijk Vlaams Conservatorium van Antwerpen. Zijn Cd-opnames en liveconcerten worden regelmatig op Radio in België, Duitsland en Japan uitgezonden. Naast zijn solo en kamermuziek activiteiten werkt Kiyotaka ook in combinatie met andere kunstvormen en kunstenaren zoals acteur Dimitri Leue, beeldend kunstenaar Koen Brucke en journalist Marc Van de Looverbosch. Kiyotaka is sinds 2008 verbonden aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen als pianist-begeleider.


Polina begint haar muzikale opleiding op de leeftijd van vijf jaar en was zeven jaar toen zij de tweede prijs in een Russische concours won. Haar eerste solorecital gaf ze in Volgograd/Rusland op haar achtste. In 1998 werd Polina laureaat van de nationale wedstrijd “Nieuwe namen”. Zij studeerde af aan het “Kunstinstituut” te Volgograd met de ‘Grootste Onderscheiding’ in 2000. Zij trad op met het Volgograd Academisch Symfonisch Orkest. Zij speelde in Tsjechië op het festival “The days of Slavic Culture” waar zij het diploma ‘Beste vertolking van het werk van J.S.Bach’ kreeg. Sinds 2002 studeerde ze aan het Koninklijk Vlaams Conservatorium van Antwerpen bij Eliane Rodrigues. In 2006 behaalde ze haar diploma ‘Meester in Muziek’. In 2008 behaalde ze het diploma ‘Postgraduaat Concertsolist’ aan het Koninklijk Vlaams Conservatorium van Antwerpen met ‘Grote onderscheiding’.

Koorlid in de kijker

Eén maand lang staat er telkens één koorlid in de kijker. Deze persoon krijgt vier vragen voorgeschoteld van een ander koorlid en verzint op zijn of haar beurt nieuwe vragen voor het volgende interview. Deze maand is Guy Meeus (kersverse bas) het koorlid in de kijker. Hij ontsnapte niet aan het spervuur van vragen van Luc Leblanc.


  1. Waarom kwam je naar Cantabile?

Omdat ik dolgraag zing. In mijn studententijd te Leuven zong ik in het koor van de Universitaire Parochie, zowel met de studenten in de woensdagvieringen als in de zondagsvieringen van de universitaire parochiegemeenschap.  Hiervoor bleef ik dikwijls een weekend en ging pas op zaterdag naar    huis om de repetitie  vrijdagavond niet te missen. Eventjes ben ik lid geweest van het Leuvens Kamerkoor Tourdion o.l.v. Guido Dedene. Nu zing ik bij Freya, een dameskoor in Ranst.  Ze vinden moeilijk nieuwe leden en heb schrik dat Freya aan het doodbloeden is. Cantabile ken ik reeds heel lang en vind dat ze fantastisch zingen. Sinds de vorige provinciale koorwedstrijd groeide het verlangen om bij Cantabile te zingen doch dacht niet goed genoeg te zijn. Na twee jaar muziekschool met instrument zang zette ik de stap nadat ik vernam dat Cantabile hoge sopranen zocht.

Ik heb er nog geen moment spijt van gehad!

  1. Welk muziekstuk zou je nog graag instuderen met Cantabile?

Zoveel muziekstukken ken ik niet. Momenteel speelt vooral “Verleih uns Frieden” van Mendelssohn door mijn hoofd evenals Cantique de Jean Racine van Fauré.

  1. Welke van de reeds uit gevoerde concerten van Cantabile vond je echtgenoot het beste en waarom?

Stan vond het concert in het kleine kerkje van Gestel het beste vanwege de prachtige uitvoering en de gezelligheid, omdat je bijna bij het koor hoorde.

  1. Wat doe je nog verder in dagelijkse leven (hobby’s, vrijwilligerswerk enz.…)?

In het dagelijks leven werk ik 4/5ebij Continental in Mechelen waar ik planning en materiaalverzorging doe voor een aantal productielijnen. Ik doe mijn werk graag en beschouw het dus meer als een hobby.  Verdere hobby’s zijn buitenactiviteiten, vooral wandelen. Vroeger deden we om de 14 dagen een wandelweekend met de trekkersgroep “de Vlimmers”.  Helaas zijn deze mensen te oud geworden en gaan deze weekends niet meer door.  We zijn nu lid van de Netelandstappers van Duffel, een club van Wandelsport Vlaanderen.

Een deel van mijn vrije tijd gaat naar bezoekjes aan mijn moeder die in een woonzorgcentrum verblijft.  Maandag-  en dinsdagavond heb ik muziekschool, donderdagavond zing ik bij Freya, zondagavond bij Cantabile. Vier keer per jaar organiseren we mee de bloedinzameling in Hove (Ik nodig jullie allen uit om eens langs te komen).  Wij horen bij de Rode Kruisafdeling Hove-Lint waar we ons vooral engageren voor lokale activiteiten en de stickerverkoop die de afdeling moet voorzien van de nodige financiële middelen.

Mijn lidmaatschap van de Raad van Bestuur van de Grote Routepaden zal dit jaar eindigen, ook de adviesraad van de Jeugdherbergen kwam reeds tot een eind wegens ontbinding van deze laatste.

Tijd die nog rest besteed ik aan koken, huishouden en wat klungelen in de tuin.

Wij houden van reizen, maar niet van vliegen of lange autoritten, dus blijven we binnen Europa.  Vooral de bergen trekken ons aan, wij zijn geen zwembadliggers en verkiezen buiten cultuur, vooral natuur.  We hebben een bescheiden vakantiewoning in Behème waar we genieten van rust , de lokale bevolking, de dorpsfeesten en van het woud van Anlier.

 

Benieuwd naar de vorige interviews? Die vind je hier.

Type and hit enter